In 1944 ontstond, door de lange aanvoerlijnen van de gealieerde legers, de behoefte de haven van Antwerpen te bevrijden. Echter omdat de Duitsers de Westerschelde controleerden was deze zeehaven onbereikbaar. In oktober 1944 voerden de gealieerden operatie Infatuate uit. Het doel van deze amfibische operatie was om Walcheren te bevrijden. Hierdoor moest de Schelde weer bevaarbaar worden zodat de gealieerde bevoorrading via Antwerpen kon lopen.

Na het verzamelen in Middelburg zal onze gids luitenant-kolonel b.d. drs. Wouter Hagemeijer ons rondleiden langs alle belangrijke gebeurtenissen en locaties zoals Westkappele, Koudekerke, Uncle Beach. Na een bezoek aan het Liberation Museum wordt de tour afgesloten met een gezamelijk diner in de buurt van de verzamelplaats

Schrijf uzelf in via onderstaande link om verzekerd te zijn van deelname. Leden betalen €20 en niet-leden €30. Hierbij zijn de entreekosten van de musea, het vervoer, lunchpakket en twee maal koffie inbegrepen. Avondeten is voor eigen kosten.